Restitu hvad for noget?

Illustration fra BFA Velfærd og offentlig administrations materialer, tegnet af Christer Bøgh Andersen

Restitution spiller en stor rolle for både trivsel og resultater. Mennesket har brug for restitution og pauser for at kunne fungere optimalt. Så pauser og restitution er ikke for sjov. Det er afgørende for at understøtte at vi kan gøre vores arbejde ordentligt og effektivt i det lange løb.

TeamArbejdsliv har været med til at udvikle en række materialer for BFA Velfærd og Offentlig administration om netop dette emne. Materialer består af en lille film der kort fortæller om betydningen af restitution og pauser og en række podcasts med eksperter der gør os kloge på hvilken betydning restitution og pauser her. Der er også podcasts fra arbejdspladser der fortæller om deres gode erfaringer med at sætte fokus på pauser og restitution.

Endelig er der en stak dialogkort som I kan bruge på arbejdspladsen til at få et indblik i hinandens behov for pauser og restitution. Det kan nemlig være store forskelle fra menneske til menneske. Det er er også afhængigt af hvilken type arbejde man har. Arbejder man isoleret i løbet af dagen, har man måske mere behov for pauser sammen med kolleger, mens er man tæt på mange mennesker kan det måske være den stille pause uden andre man har mest behov for. En meget vigtig pointe er at hvis man bruger pausen til at sidde med sin telefon eller anden form for skærm, så får kroppen restitueret, men det gør hjernen ikke.

Download materialerne og start en dialog på arbejdspladsen

Klik på nedenstående link og find følgende materialer

  • Vidensark om restitution og pauser
  • Vejledning til hvordan man kan bruge materialerne
  • Podcasts
  • Dialogkort

https://www.arbejdsmiljoweb.dk/trivsel/stress/pauser/restituhvafornoget