Unge på vej i arbejdslivet

Hvordan kan små og mellemstore virksomheder rekruttere og fastholde unge som oplever mentale sundhedsudfordringer?

Projektet Godt på vej i arbejdslivet undersøger, hvad der skal til for at skabe plads til flere unge nyansatte i små og mellem store virksomheder og forebygge psykisk sårbarhed i det første job på arbejdsmarkedet.

Projektet opererer med to centrale spor. Det ene spor fokuserer på de unge ved at gennemføre en spørgeskemaundersøgelse blandt unge mellem 18-30 år med mentale helbredsudfordringer. Samtidig afholdes historieværksteder, hvor de unge får mulighed for at dele deres erfaringer og stemmer i forhold til arbejdslivet, samt hvad der fremmer mental trivsel trods udfordringerne.

Det andet spor retter opmærksomheden mod virksomhederne ved at gennemføre en spørgeskemaundersøgelse blandt små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte. Derudover inkluderer projektet casestudier inden for byggeri, teknologiudvikling og arbejde med mennesker, for at indsamle dybdegående og detaljeret viden om god praksis og implementeringsmuligheder.

Projektet forventes at generere ny og detaljeret viden om behov, muligheder og begrænsninger for både de unge nyansatte og SMVerne. Denne præcise indsigt vil identificere udviklingspotentialer og matche de unges ressourcer og støttemuligheder med SMVernes behov og muligheder, og styrke mulighederne for at flere virksomheder kan rekruttere og fastholde unge nyansatte i job.

Hovedmålgruppen for projektet er unge, nyansatte i alderen 18-30 år med mentale sundhedsudfordringer. Som sekundær målgruppe inkluderer projektet ledere, arbejdsmiljøorganisationen og tillidsrepræsentanter i SMVer med op til 250 ansatte. Læs mere om projektet her: https://www.vellivforeningen.dk/projekter/godt-paa-vej-i-arbejdslivet-skab-plads-til-flere-unge-nyansatte-i-mindre-virksomheder