Vidensmobilisering er en bred samlebetegnelse for, at forskere, virksomheder, myndigheder og såkaldte knowledge brokers (vidensbrobyggere) inddrager forskellige former for viden på forskellige tidspunkter til udvikling og omsætning af viden til løsninger på arbejdsmiljøproblemer.
Formålet med projektet er at afdække forskellige tilgange og metoder til at fremme virksomheders samspil med forskere og forskningsmiljøer, og undersøge hvilke virksomme mekanismer, der fremmer at viden fra arbejdsmiljøforskning bliver brugt i politikudvikling og arbejdsmiljøarbejde på arbejdspladsen.
Projektet henvender sig til forskere/forskningsmiljøer og bevillingsgivende fonde med interesse i at udvikle deres formidlingsindsats og forskningskommunikation samt myndigheder, faglige organisationer, formidlingspersoner og arbejdsmiljøprofessionelle i det danske arbejdsmiljøsystem.
Projektet sammenfatter international forskningslitteratur, som beskæftiger sig med problematikken omkring vidensmobilisering med relevans for arbejdsmiljøfeltet. Sideløbende er gennemført en række seminarer, hvor forskere i dialog med fonde og en række centrale aktører i det danske arbejdsmiljøsystem har drøftet problemfokus, muligheder i litteraturen og samarbejdet om at udarbejde anbefalinger til en ny fælles praksis for forskningens anvendelse og sociale impact.
Projektets resultater kan anvendes til at skabe en fælles forståelse omkring etablering af problemfokus, forskningskommunikation og strategier og rammer for samarbejde mellem forskere og andre aktører, når arbejdsmiljøforskningen skal virke og bringes i anvendelse af myndigheder og fagprofessionelle på arbejdspladsen. Læs om projektet og dets resultater.
Projektets resultater er publiceret som bogudgivelse på Samfundslitteratur/Roskilde Universitetsforlag.